objem 400 ml
SIRUPKA je opravdu NEobyčejná ŠŤÁVA nemající na trhu srovnání.
obsahuje totiž pouze PŘÍRODNÍ třtinový CUKR
obsahuje 20% ovoce - podle druhu Sirupky - nejsou v ní žádné koncentráty z nepojmenovaného ovoce - v malinové Sirupce jsou jen maliny, jahodová je 100% jen z jahod
To jsou dvě základní přednosti tohoto výrobku - její receptura odpovídá tradiční domácí přípravě šťáv z ovoce a cukru - její chuť každého přesvědčí, že je to opravdová šťáva, jak má být!
Detailní popis Sirup ovocný s třtinovým cukrem SIRUPKA ČTVERO OVOCE
SIRUPKA je přírodní, neboť namísto běžně používaného rafinovaného cukru je vyrobena z přírodního třtinového cukru, dovezeného z ostrova Mauritius. Její ovocnou složku (20%) tvoří zahuštěná ovocná šťáva nejvyšší kvality a díky tomu není třeba získávat chuť a vůni uměle vyrobenými látkami. Aroma v jejím obsahu je jen na doladění chuti a stejně tak lehké dobarvení. Vzhledem k technologii použité při výrobě jsme se nevyhnuli, třebaže jen minimálnímu použití tolik diskutovaným konzervantům.V segmentu sirupů na našem trhu se nenachází srovnatelný výrobek co do složení a kvality a tomu pochopitelně odpovídá i cena. Přírodní třtinový cukr obsahují jen některé léčivé sirupy s výtažky bylin. Co se obsahu ovocné složky v sirupech týká
prodávají se sirupy zcela bez ovoce, vytvořené z aromat a barviv
dále sirupy s ovocnými koncentráty (5% a více) zpravidla vyrobenými z nepojmenovaného ovoce - příslušnou chuť
dodává výrobku opět aroma ovoce deklarovaného na etiketě
nejlepší sirupy obsahují přes 30% ovoce celkem, ale pozor. Ovoce, jehož chuť sirup nese v pojmenování, bývá ve
výrobku maximálně 10 - 13%.
Dva měsíce jsme důkladně analyzovali různé druhy sirupů na našem trhu. Bylo by možné uvést ještě další argumenty,
například praxi používání umělých sladidel ale to by bylo na dlouhé psaní.
SIRUPKA je ČESKÝ VÝROBEK - z dílny kulináře Petra Stupky a Studia Kulinář České Budějovice ve spolupráci s Orange cup
studiem a firmou Jiří Červenka, Tábor.
PROČ PŘÍRODNÍ TŘTINOVÝ CUKR?
Protože je přirozený, běžně se vyskytuje v přírodě a člověk ho už tisíce let získává stejně jako jiná přírodní sladidla. Jeho kvalitu ale značně poškozuje proces rafinace tedy čištění, při které se z něho stane jenom čistá sacharóza. Aby naše tělo mohlo takový cukr obsažený v třtině nebo řepě využít, musí ho rozštěpit na glukózu a sacharózu a k tomu potřebuje minerální látky a vitamíny. Přírodní, tedy nerafinovaný cukr obsahuje vápník, hořčík, zinek, vitaminy řady B, vlákninu a další látky, které našemu tělu podstatně ulehčí jeho proměnu na jednoduché cukry a to je vlastně vše podstatné. Ve svých důsledcích je ale konzumace bílého cukru, tak zvanou civilizovanou částí lidstva, velkým rizikem. To dokládají četné odborné studie a důsledky vysoké konzumace rafinovaného cukru v naší stravě nemají vliv jen na obezitu, zubní kaz a rostoucí počet diabetiků. Při trávení rafinovaného cukru musí naše tělo sáhnout do svých zásob minerálů a dalších látek a tím nechtěně ale jistě narušuje naši psychickou odolnost, poškozuje náš kardiovaskulární systém a mnohé další procesy. Zanedbatelný není ani fakt, že se při štěpení bílého cukru uvolňuje více inzulinu, než je potřeba a to u mnohých jedinců může rozpoutat kornatění tepen, vznik cukrovky, hypoglykemii a další choroby. Bylo by možné uvádět ještě další argumenty ve prospěch přírodního cukru oproti jeho bělostné, rafinované variantě, která zatím na trhu dominuje. Ale nechci vás příliš vystrašit. Věřím, že použitím přírodního cukru a opravdového ovoce jsme vytvořili sirup, který je opravdu zdravější a řekl bych stejně dobrý jako ten, který se vaří v našich domácnostech.